• Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 21:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  09:00 - 17:00

 • Zondag

  Gesloten

Volg ons

6 tips om je haar te verzorgen in de zomer

Je haar verzorgen in de zomer, waar moet je op letten?

Nu de zomer toch echt aan begint te breken, sta je waarschijnlijk te springen om lekker op een terrasje te gaan zitten of naar het strand te gaan. De zonnebrandcrème zit in je tas, evenals een zonnebril en misschien een hoed. Maar hoe zit het met je haren? Kun je die nog extra beschermen tegen de zon? Of is dat eigenlijk niet nodig?

Je haar beschermen tegen de zon

Je haar beschermen tegen de zon is geen overbodige luxe. Na enkele dagen in fel zonlicht kan je haar, zonder de juiste verzorging, eruit gaan zien als een bos stro. Je haar kan gaan splijten, afbreken, pluizig worden of beschadigen. In veel gevallen in het ook een combinatie van het bovenstaande. Ook kan je geverfde haar ineens een paar tinten lichter worden door de uv-straling.

Verzorg je haar in de zomer

Hoe kun je bovenstaande scenario’s het beste voorkomen? Door je haar natuurlijk zo goed mogelijk voor te bereiden voordat je de zon in gaat. Het helpt ook om een kleine voorbereiding te doen als je de zee in gaat of het zwembad in duikt. Onderstaand hebben we een aantal tips voor je verzameld om je haar zo goed mogelijk te verzorgen in de zomer:

6 haartips voor de zomer

 • Verzorg je haar van binnenuit, denk om je eet- en drinkpatroon!   

Een mooie huid maar ook mooie haren begint bij wat je eet en drinkt. Zorg dat je voldoende water drinkt, ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag (mag ook thee zijn of andere dranken zonder al te veel suiker). Als het extra warm is, heb je misschien zelfs behoefte aan meer.  Eet daarnaast iedere dag iets van fruit voor de vitaminen en vlees, vis en/of groenten voor mineralen. Zuivelproducten kunnen voor extra proteïne zorgen.

 • Bescherm je haar tegen de zon

De warmte van de zon kan je haar uitdrogen, beschadigen en zelfs licht doen verkleuren. Nu hoef je de zon niet geheel te vermijden, maar kun je je haar wel beschermen. Bijvoorbeeld door het vast te dragen, zoals in een vlecht, staart of een knot. Zo wordt het haaroppervlak kleiner. Denk er alleen aan dat je je haren niet te strak invlecht, dat vinden je haarwortels weer niet zo leuk. Ook kun je natuurlijk kiezen voor het dragen van een hoed, pet of een haarband. 

 •  Voorkom uitdroging van je haar door zon, zee en zwemwater

Hoe? Voorkom dat je haren worden blootgesteld aan chloorwater door het wederom vast te dragen en geen duik te nemen, hoe verleidelijk ook. Kan je het niet laten? Maak je haren dan eerst nat met kraanwater, zo absorberen jouw lokken minder snel chloor of zout.

 Eventueel kun je, voordat je haar zwemmen, je haren even wassen met conditioner. De conditioner sluit de haarschubben, waardoor chloor en zout minder kans hebben.

 • Was je haar minder vaak

Aan het eind van een warme dag spring je lekker onder de douche en het is verleidelijk om dan ook je haar te wassen. Probeer dit alleen niet elke dag te doen. Door je haar elke dag te wassen strip je het van de natuurlijke oliën die het in deze hitte juist zo erg nodig heeft! Je haar even uitspoelen met koud/lauw water is genoeg om het weer even op te frissen.

 • Gebruik een verzorgend haarmasker

Is het tijd om je haar te wassen? Gebruik dan na je shampoo een voedend haarmasker (ten minste 1x per week). Je haar kan echt wat extra voeding gebruiken om uitdroging tegen te gaan. ‘Knijp’ het teveel aan water aan beetje uit je haar, het masker voedt je haar dan beter. Breng het masker aan in de lengten van je haar en laat het een paar minuten inwerken. Stralende lokken gegarandeerd! Sluit af met een conditioner. 

 • Vermijd hete styling tools

Je haar heeft tijdens deze warme dagen al veel te verduren. Vermijd daarom hete styling tools zoals je stijl- of krultang. 

Het juiste product voor de zon

Bij Kapsalon MOOI HAAR kunnen we je uiteraard perfect informeren en adviseren over hoe om te gaan met jouw haar in combinatie met de zon. Daarnaast verkopen we een speciaal, op de zon afgestemde shampoo, conditioner en masker.

De zonnelijn van L’Oreal Professionnel, verkrijgbaar bij Kapsalon MOOI HAAR