• Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  09:00 - 18:00

 • Woensdag

  09:00 - 18:00

 • Donderdag

  09:00 - 21:00

 • Vrijdag

  09:00 - 18:00

 • Zaterdag

  09:00 - 17:00

 • Zondag

  Gesloten

Volg ons

Veelgestelde vragen IPL

Hoe werkt IPL?

Met de veilige en nagenoeg pijnloze ontharingsbehandeling door middel van flitslicht van de IPL methode, kan ongewenste haargroei op nagenoeg iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden met als resultaat een haarreductie van 90%. Het hoog energetisch gepulseerde licht zal door geleiding van het pigment omgezet worden in warmte. Deze warmte (welke minimaal 70º C moet zijn) zal door het pigment geleid worden naar de haarfollikel welke vervolgens definitief vernietigd wordt.

Kan iedereen met IPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten minder pigment en zijn derhalve moeilijker te behandelen. Onze ervaring is dat blond en rood haar met onze apparatuur over het algemeen heel goed te behandelen is. Grijs haar is niet te behandelen; er is immers nagenoeg geen pigment om het licht naar het haarzakje te leiden. Mensen met een donker getinte huid (negroïde) kunnen niet behandeld worden.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De te behandelende huid wordt in eerste instantie gereinigd en vervolgens ingesmeerd met een gel. Daarna wordt het handstuk van het apparaat op de huid gezet. Er volgt een flits en het handstuk wordt verzet naar een volgende locatie. Op deze manier wordt het hele gebied snel behandeld.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld. Veelal zijn kleine oppervlaktes binnen 15 minuten te behandelen.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.

Hoe weet ik of een behandeling geholpen heeft?

De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. U zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft gedaan. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 6 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Wanneer ik niet helemaal volgens de aangegeven periodiek kan behandelen, heeft dit dan invloed op het te behalen resultaat?

U dient altijd de periodiek aan te houden. Zeker in het begin is het van groot belang dat u hiervan niet afwijkt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat u meer behandelingen nodig heeft dan gemiddeld, omdat u dan uit de haargroeicyclus loopt.

Mag ik van tevoren nog epileren of scheren of een ontharing crème gebruiken?

Epileren, ontharing crème en harsen niet, maar u dient zich wel te scheren, liefst 24-48 uur voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, dan is de behandeling veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u niet kunt zien hoe de haargroei loopt, meestal is dit al goed te zien op een glad geschoren huid, omdat er na het scheren kleine zwarte stoppeltjes achterblijven.

Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 8 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Als er te weinig haartjes zijn terug gegroeid heeft u nauwelijks rendement van de behandelingen.

Er bestaan ook crèmes op de markt die zeggen de haargroei te remmen, deze op te brengen na het harsen of epileren. Gebruikt u die alstublieft niet tijdens de gehele behandelingskuur. We willen immers zoveel mogelijk actieve haarzakjes treffen en anders wordt dit een heel moeizaam proces omdat door deze zogeheten haargroeiremmers de haartjes in een “rustfase” terechtkomen en dan de warmte niet kunnen geleiden naar de haarwortel.

Wat zou een reden kunnen zijn dat de IPL behandeling niet werkt?

– Te vroeg beginnen met een behandeling nadat er vaak is geharst/ geëpileerd.
– Witte of grijze haartjes. Een witte huid met blonde haartjes kan door ons IPL systeem niet behandeld worden omdat men voor de geleiding van licht het pigment van de haartjes gebruikt. Witte, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment waardoor er ook geen geleidingplaats vindt.
– Een stoornis in het endocriene stelsel (of veel mannelijke hormonen of overgevoeligheid van receptoren voor die hormonen) waardoor er constant slapende haarzakjes actief gemaakt worden (andere haartjes dan die tijdens de behandelingen bestonden).
– Verkeerde periodieken tussen de behandelingen: te vroeg behandelen geeft minder rendement. Het lichaam maakt nu eenmaal haartjes aan in een bepaald ritme van verschillende groeicycli. Daarom is het ook van groot belang dat u de juiste periodiek tijdens de behandelingskuur aanhoudt.

Mag ook een minderjarigen behandeld worden tegen overmatige haargroei?

Dit hangt af van het al dan niet volgroeid zijn. Dit is individueel te bekijken en altijd alleen met toestemming van de ouders of voogd en arts. Wet B.I.G. 16 jaar (beroepen individuele gezondheidszorg).

Komen de haren niet meer terug?

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Zij zijn “gecoaguleerd” = hun eiwitstructuren zijn op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet meer kan repareren.

Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.

Dat betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden.
Dus het kan gebeuren dat u uiteindelijk weer “onderhoudsbeurtjes” nodig heeft. Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zal zijn uitgeschakeld (omdat die haartjes al wel bestonden tijdens de behandelperiode). Het is belangrijk dat u liever niet meer lichte donshaartjes epileert of harst als u uitbehandeld bent, want als u daaraan gaat trekken, reageert het lichaam op een beschermende manier: hij maakt de haartjes stugger en dikker! Misschien doet het lichaam dit niet zo welbewust. Maar er vindt beschadiging van de haarfollikel plaats, deze veroorzaakt een verhoogde bloedtoevoer en dit geeft verhoogde haargroei. Hierdoor kunnen ook donshaartjes (laguno) tot zogeheten terminale haren worden. Als u bijvoorbeeld stugge haren uittrekt van de kin, trekt u onwillekeurig soms wat donshaartjes mee. Deze kunnen door verhoogde bloedtoevoer hardere en stuggere haren worden. Kort afknippen is een betere manier.

Wanneer u uitbehandeld bent, dan adviseren wij voor een optimaal blijvend resultaat, 2x per jaar een zogenaamde “onderhoudsbehandeling” te ondergaan. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er op een bepaalde locatie wat haartjes terugkomen. Wanneer u dit bijhoudt geniet u optimaal van uw ontharingsbehandeling.

Wat is het verschil tussen IPL en Laser?

Laser = Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation
IPL = Intense Pulsed Light

De werking van IPL en laser is gebaseerd op hetzelfde principe: selectieve foto-thermolyse.
Dat betekent dat er bij beide methoden lichtenergie wordt ingezet om – in het geval van definitief ontharen – het haarzakje kapot te maken, zodat er geen haar meer uit kan groeien (het definitief verwijderen van de haar).

Bij Laser maak je gebruik van licht van één golflengte, ook wel coherent licht genoemd. Bij IPL maak je gebruik van een spectrum van golflengtes (niet coherent licht) en door middel van filters kun je een bepaalde range van golflengtes selecteren. Beide onthaarmethodes dienen een temperatuur van minimaal 70ºC in het haarwortelzakje te realiseren, waardoor het zakje en de daarin aanwezige haarstamcellen onherstelbaar beschadigd raken. Maar daar houdt de overeenkomst tussen IPL en Laser op.

Waar de Laser een dunne en zeer krachtige lichtstraal door het oppervlakte van de huid heen zendt, geeft het IPL apparaat de lichtenergie gepulseerd af en gebruikt het, het pigment in het haartje als geleider van de energie. Het noodzakelijke energieniveau is daarbij veel lager dan bij de Laser waardoor de behandeling aanzienlijk veiliger is. Het omliggende weefsel wordt op die manier immers zo min mogelijk belast en de kans op complicaties wordt tot een minimum beperkt.

Is behandelen op moedervlekken mogelijk?

Ja, ontharen op moedervlekken is mogelijk, maar alleen als het ‘rustige’moedervlekken zijn(regelmatig van vorm en kleur,niet jeukend en niet veranderend).Bij twijfel altijd eerst arts raadplegen.

Ik ben zwanger, of net zwanger geweest. Is behandelen mogelijk?

Tijdens of na de zwangerschap is de hormoonhuishouding ontregeld. Hormonen zorgen voor aanmaak van nieuw haar en het effect van de behandeling zal niet effectief zijn. Daarnaast is de huid gevoelig voor licht waardoor je een zwangerschapsmasker kunt krijgen.

Is het een probleem dat ik piercings heb?

Het hebben van piercings is geen probleem. Wel moet je deze piercings verwijderen gedurende de behandeling.

Is het een probleem dat ik tatoeages heb?

Op een getatoeëerde huid kan geen IPL-behandeling plaatsvinden. De tatoeage zal namelijk beschadigd raken door de behandeling.

Zijn er beperkingen voor en na de behandeling?

Gedurende enige tijd voor en na de behandeling moet U felle zon vermijden en voor een goede zonprotectie zorgen. Ook mag U geen gebruik maken van de zonnebank.

Crème en make-up moeten voor de behandeling worden verwijderd. In de zomermaanden moeten de behandelde gebieden gedurende enkele dagen voor en na de behandeling beschermd worden met een goede zonnebrand.

Wanneer U te snel na de behandeling uw huid blootstelt aan de zon of zonnebank heeft U kans op pigmentvorming.

Mag ik direct na het behandelen van een oksel deodorant gebruiken?

Nee, we raden aan daar minstens een halve dag mee te wachten tot de huid weer rustig is.

Wat mag wel of niet voor en na de behandeling?

Niet: Epileren, harsen, of hoe dan ook haren eruit trekken 6 weken voor de handeling en tijdens de kuur.
Niet: Zonnebaden-en baden (minimaal 1 week voor de behandeling)
Wel: Voor elk consult 1 dag van tevoren het haar verwijderen d.m.v. scheren.
Wel: De zon vermijden na een behandeling (3 tot 5 dagen) en altijd een goede zonnebrandcrème (sunblock) gebruiken.

Is de behandeling veilig?

Ja, de behandeling is veilig. Het apparaat waarmee MOOI HAAR werkt heeft alle veiligheidsvoorzieningen die nodig zijn om uw huid te beschermen.

Welke kwaliteits- en veiligheidscertificaten heeft het IPL-apparaat?

De meeste IPL apparaten zijn enkel voorzien van veiligheidscertificaten (als CE of FDA) maar de Ecuri Record IPL is tevens medisch getest op zijn effectiviteit en is dus in het bezit van diverse Kwaliteit- en veiligheidscertificaten:

FDA: Food and Drug Administration (USA)
CE-MDD: International Medical Standard
IEC 601-1: Medical Safety Standard
CFS: Governmental Health Approval
CSA: Canadian & US Safety Standards
ISO 13485: Quality Medical Production
ISO 9001: Quality Management Standard

Wanneer ontharen we niet?

In de volgende gevallen zullen wij niet behandelen:
– Bij epilepsie;
– Bij zwangerschap of borstvoeding;
– Bij Koorts of infecties;
– Bij een pacemaker;
– Bij gordelroos;
– Bij kanker;
– Bij metalen in of onder de huid waar we behandelen;
– Bij tatoeages.